het verhaal

Rafaël is een doorgewinterde gitarist uit Los Angeles. De muziek heeft hem geen windeieren gelegd, maar hij ervaart dissonantie in zijn werk en in zijn leven. Met weemoed denkt hij terug aan zijn tijd als muzikant in de jaren ’60, toen zijn waarden nog authentiek waren en de inspiratie vanzelfsprekend. Tegelijkertijd ervaart Hebe een soortgelijke wrijving tussen haar werk en haar waarden, die veel heilige huisjes onder druk zetten. Als het lot haar een mogelijkheid biedt om haar wringende routine tijdelijk te verlaten, pakt ze die weifelend aan. Een kosmische lijn tussen Hebe en Rafaël wordt strakgetrokken. Maar waar vandaan? En met welk doel? Samen hervinden ze hun waarden, waardoor Rafaël onmogelijk op de oude voet verder kan. Maar hoe koopt hij zijn ziel terug?

We kunnen alleen bewijzen wat we kunnen bedenken. Maar wie leert ons hoe te denken? Wie leert ons hoe te leren? En wie zegt dat wat we leren waar is? Dat wat we denken waar is? Wat bevindt zich buiten onze bedachte werkelijkheid?

Summer of Love

Welkom in de wereld die we niet kunnen bewijzen. Welkom in dit cruciale moment in tijd en ruimte, waarin er meerdere waarheden voor ons zijn gefabriceerd en de polarisatie het menselijke volk wereldwijd op hoogspanning heeft gebracht. De noodzaak om die wereld te ontdekken, is nu groter dan ooit. Meer nog dan een spirituele roman is ‘De illusie-industrie’ een moderne mythe, met authentieke helden en sluwe schurken uit vervlogen tijden, die nu actueler zijn dan ooit. De wegen van gitarist Rafaël Knight en Hebe Johansen kruisen niet voor niets. Via de ‘Summer of love’ in flowerpower Amerika en de bloedige jaren ’90 in Joegoslavië, vanaf de mediterrane kust van Kroatië in het oosten en de kusten van Los Angeles en San Francisco in het westen, reizen Rafaël en Hebe naar hun verleden, onderzoeken ze hun eigen waarden, ontdekken ze hun ware drijfveren, herontdekken ze hun talenten en komen ze erachter dat het leven dat ze leidden in dienst stond van de illusie-industrie.

New World Order

Door middel van eeuwenoude symbolen en archetypen brengt deze mythe de illusie-industrie in kaart. Kom erachter wat Oekraïne en Joegoslavië met elkaar te maken hebben. En hoe wetenschap en religie nauwer aan elkaar verwant zijn dan je zou denken. Welke rol spelen Hollywood en de muziekindustrie eigenlijk in onze maatschappij? Bestaat ‘The New World Order’ echt of zijn alle complottheorieën onzin? En met het oog op de toenemende interesse in ecologische woonvormen en Tiny Houses, is nu misschien de tijd om een nieuw licht te schijnen op communisme en socialisme? Laat deze mythe de grenzen van je bewustzijn oprekken. Zul jij, net als Rafaël, je functie in de illusie-industrie leren kennen? Erachter komen wiens belang jouw waarheid dient?

Make love, not war!

Dit boek is mijn steentje, mijn bijdrage aan een samenleving die werkt voor iedereen, inclusief Moeder Aarde. Het is een boek dat focust op hoop, licht en liefde en is daarmee bedoeld als voorbeeld. Verzachting in een tijd waarin de samenleving verhardt. Het is een liefdevol antwoord op de erotische boeken die seks en geweld steeds meer aan elkaar vastketenen. Ook hier lijkt “meer” de norm te zijn, maar als we werkelijk kunnen voelen, ontvankelijk zijn, dan hoeven we geen geweld te gebruiken. Ik hoop lezers te mogen inspireren de liefdevolle, tintelende sensaties van seks volledig toe te laten in hun wezen. Te ontdekken hoe heerlijk seks kan zijn met de onverdeelde aandacht in het hier en nu. Want als we bezig zijn met liefde maken, maken we geen oorlog. Ik metsel mijn steen op de manier waarvan mijn hart sneller gaat kloppen. Door te schrijven. Het proces heeft mij uitgedaagd de beste versie van mezelf te vinden en te geven, ieder moment opnieuw. De mensen die dan op je pad komen, de ervaringen, het vertrouwen en de onverwachte energiestroom die dan op gang komt, wens ik iedereen toe. Ik hoop dat dit boek jou uitdaagt hetzelfde te doen. Dat je je vrij voelt om te zijn wie je werkelijk bent, want vrijheid is ons geboorterecht!

 Prijs: € 21,34. Gratis verzending! 
ISBN: 978-94-93280-12-0
365 Pagina’s.